Leh

Kitą dieną jaučiausi kaip per pagyras, lėtai ir stebinčiai. Kažkiek laiko reikėjo atsitokėti… ir nukeliavau į miestą, į Lehą. Kaip malonu matyti iki širdies gelmių pažįstamus vaizdus, gatvės šurmulį, šaukiančius keleivių taksi vairuotojus “Le, Le, Le”. Tarsi esi paplūdimyje ir girdi pyragėlių prekeivius: “Čeburekai, ledai, čeburekai, ledai”.
Taigi aš Leche. Atrodo tarsi buvau čia vakar, nieko nepasikeitė. Ogi ne, pernai pagrindinė miestelio gatvė Main Bazar buvo remontuojama. Šiemet, olia lia, gražutėlė, tvarkingai suremontuota. Dirba kelių tiesėjai, matosi, ne indiškuoju, o tibetiškuoju tempu. Prekeiviai pažįstami sveikinasi, oho, atsimena mane. Užeinu į krautuvėles pabendrauti, apžiūrėti prekių, pasikrapštyti sendaikčiuose … gal pavyks rasti kokį deimantą tarp sendaikčiukų.

Atspėkit, kokia buvo pirma mano aplankyta parduotuvė? Taip… jūs žinoma atspėjote. Tai – knygynas bei mano pirmi pirkiniai – knygos. Nuoooostabus, didelis knygynas su kavinuke. Pasiimi krūvą knygų, gurkšnoji kavą … ir kaifuoji…

Pietų pertraukėlė su vietiniais momo, poilsis.. ir galima keliauti toliau.
Iš kavinės “Il Forno”, kuri yra 2-ame aukšte, įdomu stebėti gyvenimo judėjimą, laidų apraizgytas miesto gatves, prekiaujančius bei bendraujančius žmones.

Pagrindinė Leh gatvė – Main Bazaar

Main Bazar gatvėje yra nuostabiausia, didžiausio spalvų, formos pasirinkimo kašmyro pašminos šalių krautuvėlė “Pashmina Palace”. Ji  yra kairėje, arčiau  mečetės.

O čia nedidelė gražių, brangių, tikrų papuošalų parduotuvėlė. Taip pat Main Bazar gatvėje.

Oj, dar vienas knygynėlis, pasukus nuo Main Bazar gatvės gale į kairę.

Yra čia ir Himalaya prekinio ženklo prekių – visa parduotuvėlė. Rasite viskooo. Tikrai verta pirkti. Kainos geros. Kokybė gera. Ši paduotuvėlė yra taip pat pasukus nuo Main Bazar gatvės į kairę, šalia įėjimo į šventyklą.

O taip atrodo bankomatai. Priima jie visas korteles. Suuper…

Audinių parduotuvės yra Nowshar Market gatvelėje, kuri yra paraleliai Main Bazar gatvei.

Tibetiečių pabėgėlių turgelių galima pamatyti tarp pastatų vienur kitus. Verta užsukti, nes prekės pigesnės čia. Jos paprastesnės kokybės, bet dovanų, dainuojančių tibetiečių dubenų, papuošalų čia tikrai rasite.

Čia mano mėgstamiausias antikvarinių daiktų turgelis. Jaučiu šių daiktų praeitį… jie atvykę iš senų šeimininkų, senų namų, senų vienuolynų, senų gyvenimų… Šis turgelis Changspa road gatvėje.

O ši krautuvėlė seno antikvariato ypač mažutėlė…

Bevaikštinėjant gatvėse, galima pamatyti centre kokį nors renginį arba akciją kaip kad šįkart. Akcija skirta susideginusiems žmonėms, kurie pritraukia dėmesį Tibeto laisvės problemai.

 

Daugiau informacijos apie Leh galite sužinoti facebook grupėje.

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį

Prisijunkite prie mūsų adresų sąrašo, kad gautumėte naujausias ir naujienas iš mūsų komandos.

sėkmingai užsiprenumeravote!