Skrendame vietiniu skrydžiu į San Agustin. Tai visiškai kitokia vieta, tai kalnuota vieta su kitokiu klimatu. Atvažiuojame iki nakvynės vietos – brrrrrr, kaip šalta. Čia važiuojant ir lietus palijo, ir oras gaivus. O naktį kaip šalta miegoti, tiesiog galvoji kaip čia bent striukę nusirengus. Nakvynės vieta yra ekolodžija. Pastebėjau, Kolumbijoje gana populiaru ekolodžijos. Jos pastatytos iš bambuko. Ši būtent iš bambuko kartu su betonu. Ryte kol saulė pakils ir vakare kai nusileidžia yra labai šalta. Dieną, su saule yra gana šilta.
Taigi atėjus naujai dienai, džiaugiuosi saule, gėlėmis, vaisiais, kurių apstu ant mūsų stalo. Papaya mmmmm, skystis teka per rankas; mango mmmm, saldus; sultingas ananasas. Besėdėdama saulutėje, norėjau padirbėti kompiuteriu, tačiau jis nepripažino vientinių adapterių, powerbankų ir jokiais būdais nesikrovė. Supratau ženklą…

San Agustin archeologinis parkas

Vėliau nuvažiavome į San Agustin archeologinį parką. Jis yra 520 km nuo Bogotos. San Agustín archeologinis parkas yra didelė archeologinė teritorija, esanti netoli San Agustín miesto. Parke yra didžiausia religinių paminklų ir megalitinių skulptūrų kolekcija Lotynų Amerikoje, kuri yra laikoma didžiausiu pasaulio nekropoliu. 1995 m. buvo paskelbta UNESCO pasaulio paveldo objektu. Statulų datos nėra aiškios, tačiau manoma, kad jos buvo iškaltos 5–400 m. Pr. Kr. Drožėjų kilmė tebėra paslaptis, nes teritorija iš esmės neištirta. Statulas pirmiausias aprašė misionierius ispanas vienuolis Fray Juan de Santa Gertrudis 18 amžiuje. Senovės kultūros grupių palaikai yra išsibarstę daugiau nei 50 kvadratinių kilometrų plote. Pats parkas yra tik dalis šio ploto, kuriame yra didelė kapų koncentracija, ir jame yra daugiau nei 500 nežinomos kilmės statulų.
Be pagrindinio archeologinio parko San Agustine, yra dar dvi vietos – Stabų aukštumos ir Akmenų aukštybės. Stabų aukštumose yra aukščiausia statula, 7 metrų aukščio. Akmenų parke yra garsioji „Double I“ statula. Buvo rasta maždaug 300 statulų. Jos buvo dažomos ryškiomis spalvomis, daugiausia geltona, raudona, juoda ir balta, tačiau šiandien tik kelios iš jų yra spalvotos.
Įtariama, kad jos yra laidotuvių statulos. Įsižiūrėjus, galima pamatyti jose gyvatės, varlės ir paukščių figūras, kurie yra laikomi budinčiais sargybiniais, kad padidintų apsaugą pomirtiniame gyvenime. Kitose skulptūrose galime įžvelgti Saulės dievų, vyrų ir mėnulio dievų, moterų, dievybių figūras. Visos šios statulos tyrinėtojams suteikia informacijos, kokie galėjo būti šios civilizacijos mintys ir suvokimas apie gyvenimą ir mirtį.

Daugiau informacijos galite sužinoti facebook grupėje.

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį

Prisijunkite prie mūsų adresų sąrašo, kad gautumėte naujausias ir naujienas iš mūsų komandos.

sėkmingai užsiprenumeravote!