Trečiadienis

Įprasta mokslų diena. Per cham chamą kažkaip netyčia nuvažiavome į krautuvėlę, kur parduoda ir siūna čubas (tradicinis tibetiečių rūbas) ir bluzkutes čubai. O, man kaip tik to ir reikėjo. Tania tik užsimena, aš tuo pačiu metu čia apie tai pagalvoju. Ir štai… yra. Užsakiau pasiūti.

Ketvirtadienis

Įprasta mokslo diena. Per cham chamą ėjome į mokyklą į svečius pas vaikus. Užėjome pas trečiokus. Vaikučių buvo kokių apie penkiolika klasėje. Po tris suole. Susėdome po vieną prie suolo ir reikėjo pakalbėti su vaikais. Siaubaaaas… Jie taip greit kažką pasako, kad nieko nesuprantu. Gerai, kad mokytoja padėjo juos suprasti. Ufff… na ir pavargau.

Penktadienis

Mokslai. Per cham chamą šiandien buvome nuėję į vestuves. Mano mokytoja mane kažkaip pravedė į jaunosios namus. Tai aš ten prifotkinau. Reiškias, kieme vaikštinėja moterėlės pirmyn atgal, visus vaišina, maistu rūpinasi, indus plauna ir pan. Užeinu į jaunosios  kambarį. Tai yra jaunosios namai, kur kambaryje sėdi ji su padėjėja (pas mus būtų gal vyr pamergė), šalia ar tai būsimas vyras ar tai kažkas, paskui dėdė, kuris ves ją iki mašinos ir nuo mašinos į vyro namus. Tada du giedoriai, lama, ir jaunosios tėvai. Gražu, visi pasipuošę tradiciniais rūbais. Pas mus per vestuves visi džiaugiasi. Čia vestuvėse visi verkia. Jaunoji susilenkusi verkia visą laiką, kad reikės išeiti iš tėvų į svetimus namus. Apie pietus suguža svečiai, ir ilga vorele, visi su kadakais (tradicinis tibetiečių šalikas) ir dovanomis, eina uždėti kadaką ir įteikti dovaną. Svečių marios, tad galų gale jaunosios net nematyti, tik kadakų kupstas. Ant tėvų irgi kadakų kalnas, tėvai senuliukai. Domėjausi jaunosios amžiumi, nes matosi ne mergička. Tai jai apie trisdešimt. Šiaip tokio būtent amžiaus tuokiasi įprastai. Šiaip moterys nuo buities, matyt, gal, nuo vietinio klimato (vasarą labai sauso, žiemą šalto) greičiau sensta. Kai svečiai išsiskirsto, bent šioje vietoje, Jaunoji kažkokiais būdais su kitų pagalba, atsikelia, susilenkusi pusiau ir vos paeina link mašinos. Šalia sustojo linija moterys tradiciniais rūbais, kažkas kaip mūsų pamergės, tik ištekėjusios. Šiaip ne taip jaunoji prieina automobilį, bet įlipti savarankiškai šis kadakų kupstas negali. Iš vidaus įlipa vairuotojas ją traukti, iš nugaros dėdė stumia. Uff, įsėdo. Išvažiavo į naujus savo namus. Štai taip, pasirodo, žmonėms vestuvės didelė nešventė, nedžiaugsmas. Čango negėriau. Pavalgiau kieme sėdėdama. Štai tau ir užstalė.

 

Daugiau informacijos galite sužinoti facebook grupėje.

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį

Prisijunkite prie mūsų adresų sąrašo, kad gautumėte naujausias ir naujienas iš mūsų komandos.

sėkmingai užsiprenumeravote!