Dolma Ling moterų vienuolynas ir institutas yra nesektantinis vienuolynas, kuris yra Kangra apskrityje, šalia Dharamsalos, šiaurės Indijoje. Šį vienuolyną oficialiai JŠ Dalai Lama iškilmingai atidarė 2005 metų gruodžio mėnesį. Vienuolynas pilnai finansuojamas iš Tibetiečių Moterų Vienuolių Projekto ir buvo pirmas institutas, skirtas gauti aukštą budistinį išsilavinimą visų tradicijų tibetiečių vienuolėms.
Dolma Ling moterų vienuolynas yra unikalus tradicinės budistinės filosofijos ir debatų, šiuolaikinių kursų tibetiečių kalbos, anglų kalbos, matematikos pagrindų, kompiuterio įgūdžių 17-os metų mokymo planas. Vienuolės taip pat praktikuoja ritualinius menus, tokius kaip smėlio mandalos pylimą ir vienuolyno statybas.


Moterų vienuolynas… Ką reikėjo patirti šioms moterims? Ar tai bėda? Ar tai laimė? Mūsų, vakariečių akimis žiūrint, sunku joms, uždarytoms visam gyvenimui, matančioms tik šventus tekstus bei darbą vienuolyne. O jos, pasirodo, laimingos… Jos pabėgo iš Tibeto… ir gali laisvai studijuoti, gali gauti išsilavinimą vienuolyne, jos… laisvos… Taip, pasirodo ir čia yra savotiška laisvė. Žmogus laisvas ne tada, kai gali daryti bet ką, o tada, kai gali valdyti save, savo emocijas, būseną. 


Šiuo metu, 238 vienuolės atsidavusios mokslams, praktikai, darbui vienuolyne ir save aprūpinantiems projektams, tokiems kaip tofu gaminimas ir rankų darbo gaminiai (gamina malas ir maldos vėliavėles). 2013 metais, 10 šio vienuolyno vienuolių pirmą kartą istorijoje dalyvavo egzamine Gešė laipsniui gauti.
Kelios vienuolės baigė savo studijas ir dabar dėsto tibetiečių mokyklose.

Vienuolyno veikla

Pagrindiniai vienuolyno projekto darbai šiuo metu yra sukurti Media centrą ir kavinę prie vienuolyno, kurie būtų daugiafunkcinio pastato dalis.  Kiti projekto darbai yra:
1. Sviestinių skulptūrų dirbtuvė. Menas gaminti skulptūras iš jako sviesto yra praktikuojamas Tibete jau 400 metų. Kaip dalis sudėtingų ritualų ir šventimų, sviestinės skulptūros gali būti didžiulės ir įspūdingos, mažos ir sudėtingos, bet visos reikalauja kruopštumo, gero mokytojo ir daug metų įgūdžių.
2. Karvių tvartas Dolma Linge. Vienuolės Dolma Linge laiko karves paskutinius 20 metų. Dabar jos turi 14 karvių. Karvės yra svarbios pajamoms gauti ir aprūpina vienuolių maistą pienu.
3. Švarus vanduo Dolma Linge. Švarus geriamas vanduo reikalingas kiekvienam žmogui. Deja, dėl aplinkos užterštumo, jos turi naudotis technologijomis ir įvairiais metodais, tokiais kaip vandens filtrai ir vandens virinimas, norėdamos gauti švarų geriamą vandenį.
4. Apipavidalinimas Dolma Ling vienuolyno. Vienuolyne reikia  nuspalvinti, apipavidalinti įvairias patalpas, maldų salę, pastato išorę. Dolma Ling yra didelis pastatų kompleksas, kurio piešinius reikia atnaujinti kas penkis metus. Atšiaurus šios vietovės klimatas atneša nuostolių pastatui, jį reikia reguliariai perpavidalinti.
5. Kėdės ir stalai. Vienuolyne yra daugiau kaip 230 vienuolių. Jų kambariai labai paprasti. Jiems reikia elementarių baldų, tokių kaip stalų ir kėdžių. Baldai reikalingi vienuolių kambariuose, studijų klasėse ir kitur.
6. Dolma Ling virtuvės aprūpinimas. Daroma uždara saugykla vaisiams ir kitiems produktams laikyti. Aplinkai saugoti, daromos atskiros talpos šiukšlėms rūšiuoti. Daroma atkira vieta laikyti sunkius puodus ir kitus indus.

 

Daugiau informacijos galite sužinoti facebook grupėje.

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį

Prisijunkite prie mūsų adresų sąrašo, kad gautumėte naujausias ir naujienas iš mūsų komandos.

sėkmingai užsiprenumeravote!