Pirmas vienuolynas, įkurtas Revalsare buvo Nyingma tradicijos vienuolynas, kuris yra nuo kelio dešinėje prie pat ežero. Jis buvo įkurtas Dudžomo Rinpočės, žymaus ir aukšto meistro Nyingma mokyklos Tibeto budizme. Nyingma vienuolynas taip pat turi kieme Taikos Varpą, kuris skamba kasdien 6 valandą ryto bei 8.30 vakaro. Kai Varpas skamba, tai reiškia, kad savo skambesiu jis apvalo girdinčiųjų kūną ir protą nuo neigiamų emocijų ir kliūčių, neša taiką protui, kūnui ir dvasiai. Šis Varpas yra vienas iš 17 įvairių šventų Budistinių vietų visoje Azijoje.

Vienuolyno šventykloje yra didelė Padmasambhavos statula. Visos šventyklos turi Padmasambhavos statulas – kelios Budizmo mokyklos daro Padmasambhavą pagrindine figūra, kitose vietoje jo statula būna kairėje arba dešinėje, taip pat ir Budos Šakjamunio būna kaip centrinė figūra, taip ir šonuose.

Ant vienuolyno sienų nupiešti svarbiausi Nyingmos meistrai, taip pat ir Padmasambhavos 25 mokiniai, kurie padėjo atnešti Budizmą iš Indijos į Tibetą, mokėsi sanskrito, praktikavo, kol pasieks aukštą lygį pasiekimų, tada galės plėsti kitiems tai, ko jie mokėsi, rašė paslėptus tekstus, kad ateityje meistrai juos atskleistų žmonėms.

Vienuolyno gyvenimas

Nyingma vienuolynas turi kambarių nuomai, 150-500 rupijų dienai, ir mažą krautuvėlę prie įėjimo, kur parduoda palaimintus apsaugos amuletus, vėliavėles, katas, kadagių smilkalų dėžutes.

Šie smilkalai yra sukurti pačių vienuolynų ir pagaminti daugiausia iš kadagio. Kadagys yra laikomas šventu medžiu Tibeto Budizme, naudojami kadagio smilkalai yra paminėti senoviniuose tekstuose. Rytais galima pamatyti ir užuosti smilkalą iš vienuolynų ir tibetietiškųjų parduotuvių. Jie naudojami išvalyti orą ir aplinką nuo blogų kvapų ir neigiamos energijos. Revalsare yra vyras, kuris vaikšto aplink ir valo erdvę su dideliu smilkalu mojuodamas juo. Kitas nuolatinis kompanionas yra maldos malūnėlis, kurį jis suka visą dieną eidamas aplink ežerą. Šie du dalykai yra tai, ką jis daro visa dieną.

Aplankius Nyingma vienuolyną apie 10 valandą ryto ir  4 vakaro, galima išgirsti ir pamatyti kasdienes pudžas.

Daugelis vienuolynų turi svečių namus, kas yra reikšmingas pajamų šaltinis, o svečiams dažnai labai patogi vieta apsistoti. Tad galite pasiteirauti apie tokią galimybę. Išskyrus sezono piką (spalis-lapkritis), čia nėra problemos rasti kambarį paskutinę minutę. Jei jūs atvyksite anksti ryte arba vėlai vakare, reikėtų susitarti dėl kambario iš anksto.

 

Daugiau informacijos galite sužinoti facebook grupėje.

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį

Prisijunkite prie mūsų adresų sąrašo, kad gautumėte naujausias ir naujienas iš mūsų komandos.

sėkmingai užsiprenumeravote!