Ir vėl lėktuvas… sėdame į vietinį skrydį ir skrendame į priešingą šalies pusę – į Karibuuuuuus… Atskrendame į uostamiestį Santa Martą, kaip mūsų Klaipėda, iš kurios sėdame ir važiuojame link mažesnių kaimų kaip mūsų Šventoji. Kaimai išsidėstę palei Karibų jūros pakrantės. Atvažiuojame vakare sutemus, pasidedame daiktus ir einame pasisveikinti su jūra. Labai jau norisi pamatyti tą girdėtą žymiąją Karibų jūrą. Pasitinka graži, banguota, švelni ir stipri jūra. Sėdėti ir grožėtis jūra galima ilgai ilgai. Šilta malonu.
Ir vėl mes gyvename ekolodžijoje. Šįkart ekolodžija vien iš bambuko, tad sienos yra simbolinės. Visas namelis atrodo kaip popierinis, garso izoliacijos jokios, tarp bambuko kamienų skylės. Na galima sakyti gyvename visi kartu. O grūstis 4 žmonių kambaryje man nesinori, tad kambaryje laikau tik daiktus, o pati būnu koridoriuose esančiuose hamake, ant sofos, sode. O įdomiau yra eiti link jūros. Eini pro krautuvėles bei kavines. Įdomu apžiūrėti kokie gi yra vietiniai daiktai. Vienose krautuvėlėse meistras gamina papuošalus, kitur viskas iš aliejų, trečiur – spalvoti, paplūdimio rūbai. Iš visur sklinda linksma ispaniška muzika.

Karibų jūra

Karibų jūra… Šilta, maloni, tačiau bangos stiprios ir numuša nuo kojų bei traukia į jūrą. Palmės kaip iš kelionių agentūrų reklaminių lankstinukų. Dieną karšta, tad gulėti palmių šešėlyje pats malonumas. O viršuje kabo kokosai. Galima su ilgu pagaliu nusiskinti arba gali pats nukristi, kad tik ne ant galvos.
Čia yra didžiulis Tyrono nacionalinis parkas, kur galima pamatyti visus šio krašto gyvūnus. Tikėjausi pamatyti spalvotas papūgas ir kitus gyvius. Tačiau vieną mėnesį per metus kogių gentis uždaro parka nuo žmonių, kad gamta galėtų atsigauti. Ir kaip tik šiuo metu parkas uždarytas. Na ir pasisekė …
Na nuėjome pakraščiu tą parką iki Karibų pakrantės. Tikėjomės rasti ramesnį krantą. Tačiau ir čia bangavo. Pasimaudyti vistiek šventa.
Karibai yra Karibai… Galima būtų praleisti čia daug daugiau laiko.

Daugiau informacijos galite sužinoti facebook grupėje.

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį

Prisijunkite prie mūsų adresų sąrašo, kad gautumėte naujausias ir naujienas iš mūsų komandos.

sėkmingai užsiprenumeravote!