Dharamsalos Veganizmo Judėjimo aktyvistai dalijasi patirtimi

Mano vardas yra Tenzin Chodhen, taip pat esu žinoma vardu Dawa. Aš esu iš Mundgod. Paskutinius 4 metus dirbu stomatologe Delek ligoninėje, McLeodGandže. Aš esu Etinė Veganė ir Gyvūnų Aktyvistė.

Mes keturiese dalinamės bendrais interesais ir norime, kad tai atneštų naudą, taigi mes suformavome komandą arba judėjimą, kuris vadinasi Dharamsalos Veganizmo Judėjimas.  Galima pažiūrėti apie Dharamsalos Veganizmo Judėjimą Feisbuke ir susisiekti su manimi.
Aš sutikau Niną per bendrą pažįstamą, kuris dalyvauja organizacijos TVA (Tibetiečių Savanoriai Gyvūnams) veikloje, su Varuna susipažinau Veganų Indijoje feisbuko grupėje pernai metais, o Tsetanas atvyko savanoriauti į Stomatologinę Kliniką prieš mėnesį. Mes visi susitikome ir nusprendėme ką nors daryti norėdami skleisti veganizmą, taigi gimė DVJ (Dharamsalos Veganizmo Judėjimas).
 

Komandos veikla

Kaip komanda, mes pradėjome dirbti savarankiškai nuo 2016 metų lapkričio mėnesio. Prieš DVJ, aš koordinavau kitą judėjimą, vadinamą “Indija susivienija vardan gyvūnų” praeitą rugsėjį McLeodGandže, kuris atsirado norint pagerinti gyvūnų gyvenimą. Gerbiamiausias mūsų svečias buvo Samdhong Rinpoche. Taip pat savatgalį mes dalinome lankstinukus gatvėse apie veganizmą.
Kiekvieną trečiadienį, Seed kavinėje, 18:30, mes rodome dokumentinius filmus apie veganizmą jo plėtrai. Mes rodėme tokius filmus kaip Gyvūnai ir Buda, Peiliai ir Šakutės, Cowspiracy, Faktai apie pieną, The Cove, The Black fish, Veganizmo skleidimdarbai Seed kavinėje ir filmo Cowspiracy rodymas tarptautinių santykių ir informacijos departamento salėje yra vienas iš švietimo projektų. Taip pat rodėme “Animals and the Buddha” filmą Kunpan kultūros mokykloje ir “Earthlings” Shugseb vienuolyne.
Savaitgaliais mes skleidžiame informaciją gatvėse, rodydami žmonėms tiesą apie Gyvūnų agrokultūrą (Earthlings) ir daliname lankstinukus angliškai, tibetietiškai ir hindi kalba. Sekmadieniais mes sėkmingai surengėme 7 veganiškus priešpiečius ir rengsime toliau.

Mūsų pagrindinis tikslas yra šviesti vietinę visuomenę ir kurti sąmoningumą  veganizmo atžvilgiu.  Mes neturime daug teigiamų atsakymų iš vietinių, bet kartu ir džiaugiamės, kad keli iš jų mus palaiko ir dalyvauja mūsų vykdomame visuomenės švietime. Mes norime būti žaliuoju tiltu į mūsų bendruomenę, kuri mus veda į užuojautos kupiną ir sveiko gyvenimo būdo Dharamsalą.


Nina, viena iš komandos narių:

Mano vardas Nina, man 23 metai, aš gimiau Danijoje ir vegane esu paskutinius 2 metus. Prieš tampant vegane, vegetare buvau 8 metus. Būdama vegetare, aš valgiau labai daug pieniškų produktų ir gėriau daug pieno. Pradėjusi sekti Danų blogerius veganus, aš daugiau sužinojau, iš kur gyvūninės kilmės produktai (išskyrus mėsą) atsiranda, kaip jie gaminami. Atlikusi namų darbus apie veganizmo reikšmę, supratau, kad tapti vegane būtų etiškiausias ir tvariausias gyvenimo būdas, kokį aš galėčiau išbandyti sau. Man reikėjo mėnesio, kad baigčiau valgyti gyvūninės kilmės produktus ir tapčiau vegane. Prieš pereinant prie veganiškos mitybos, aš kentėjau nuo stiprios migrenės, kuri man sukeldavo stiprių skausmų (kelis kartus per savaitę).
Galiausiai aš supratau, kad tapti vegane yra naudinga  ne tik gyvūnams ir aplinkai – tai taip pat naudinga mano sveikatai. Tapus Vegane, greitai sumažėjo migrenės dažnumas ir skausmų intensyvumas.
Kai aš tik tapau Vegane, sąvoka “Veganas” Danijoje buvo gana nežinoma. Mes turėjome tik kelis pakaitalus pienui, sūriui, sviestui ir kitiems produktams palyginus, pavyzdžiui, su Vokietija. Šiomis dienomis, po dviejų metų, mes matome didelius pokyčius plečiant vegetariškų ir veganiškų produktų įvairovę. Mes turime politinę partiją, kuri skatina Pirmadienius Be Mėsos (aplinkos labui) ir galų gale parduotuvėse mes turime veganiškų augalinių pienų, veganiškų sūrių, veganišką sviestą, netikros mėsos.

Mano patirtis Indijoje

Kai aš nuvykau į Indiją, į McLeodGandž rugsėjo gale, aš buvau nustebusi, kai pamačiau, kad keli žmonės žinojo apie veganizmą. Aš atradau, kad kada tik bekalbėčiau su vietiniais tibetiečiais, jie retai žinojo ką reiškia būti veganu. Paaiškinusi apie tai jiems, jie dažnai suprasdavo ir gerbė mano pasirinkimą. Dauguma iš jų domėjosi mano pasirinktu gyvenimo būdu. Jie dažnai sakydavo, kad tapti Veganais jiems turėtų būti sunku, kadangi valgyti mėsą ir gerti sviestinę arbatą yra Tibetiečių kultūros dalis ir tradicija.
Anksčiau aš niekada nebuvau tokiame mieste kaip McLeodGandž. Tiek daug šių Tibetiečių Budistų užuojautos jų širdyse ir jie tiki kitų jaučiančių būtybių neskriaudimu.
Tačiau, jie nežino ir needukuoti apie gyvulinių produktų vartojimą ir žalą mūsų bičiuliams Žemiečiams. Tai yra priežastis, kodėl aš jaučiau norą skleisti Veganizmą šioje vietovėje. Mano komanda DVJ skleidžia informaciją ir pasakoja tiesą apie gyvūnų agrokultūrą. Mes prašėme žmonių bent jau pažiūrėti filmus apie gyvūnų skerdimą ir kankinimą, taigi pažiūrėję šiuos vaizdus, žmonės galės spręsti ir orientuotis kokį maistą rinktis.
Dabar, grįžusi Į Daniją, aš pradėsiu studijuoti Mitybą ir Sveikatą. Aš bandysiu įstoti į kelis Veganizmo Judėjimus Kopenhagoje ir palaikyti ryšį su DVJ. Taigi, yra daug įvairių būdų kaip skleisti Veganizmą.

 

Daugiau informacijos galite sužinoti facebook grupėje.

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį

Prisijunkite prie mūsų adresų sąrašo, kad gautumėte naujausias ir naujienas iš mūsų komandos.

sėkmingai užsiprenumeravote!