Kelios lengvai įgyvendinamos idėjos, lavinančios vaikų vaizduotę. Galime naudoti ne tik namuose, bet automobilyje kamščio metu ar eilėje belaukdami.

•  Tegul savo gyvenimo istoriją papasakos mėgstamiausias žaislas, muilas vonioje, sena sofa, valgoma kriaušė.
•  Paimkite seną, vaikui gerai žinomą knygelę, ir jos iliustracijoms pabandykite kartu sugalvoti naują istoriją.
•  Pasiūlykite senai pasakai naują siužetą, tegul vaikas tęsia. Pavyzdžiui, Raudonkepuraitė nepasakė vilkui, kur senelės namai ir netgi pagrasino pašaukti medkirtį.
•  Suraskite paveikslų reprodukcijas, kurių turinio vaikas dar nežino. Leiskite jam papasakoti savo versiją apie paveikslo turinį. Gal tai visai netoli to, ką norėjo pasakyti dailininkas?
•  Tęsk paveiksliuką. Paprastą figūrą (aštuonetą, dvi paralelines linijas, kvadratą, trikampius, stovinčius vienas ant kito) reikia paversti sudėtingesnio paveiksliuko dalimi. Pavyzdžiui, iš puodelio galima nupiešti veidelį, kamuoliuką, mašinos ratą…  Variantus galima piešti iš eilės. Kas daugiau?

[av_gallery ids=’1488,1489,1490′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’no scaling’ columns=’3′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]

[av_gallery ids=’1493,1494,1495′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’no scaling’ columns=’3′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]

[av_gallery ids=’1496,1497,1500′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’no scaling’ columns=’3′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]

Žaidimai vaikų vaizduotei lavinti

•  „Karakulės„. Piešiame vienas kitam laisvas karakules, po to keičiamės lapais. Kas karakulę pavers prasmingu piešiniu, tas ir laimės.
•  Vieną paveiksliuką galima piešti dviese, piešiant linijas paeiliui.

[av_gallery ids=’1491,1492′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’no scaling’ columns=’2′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]
•  Piešti dažais galima ne tik teptukais. Galima pešti pirštais, dažus galima purkšti per šiaudelį, lašinti nuo teptuko tiesiai ant lapo. Svarbiausia, po to kai dažai išdžiūs, pažvelgti atidžiau, pasistengti pamatyti sužetą ir pratęsti piešinio tematiką. Į ką panašus šis didelis žalias lašas?
•  „Neegzistuojantis gyvūnas„. Jei egzistuoja žuvis-adata, tai žuvis-puodas irgi galėtų egzistuoti. Tegul vaikas įsivaizduoja kaip galėtų atrodyti žuvis-žirklės ir kaip galima būtų panaudoti žuvį-magnetą?
•  Fantazavimas tinka ir aptariant rimtas temas. Kuo blogas ir kuo geras sniegas? Kaip galima panaudoti plikledį? Kuo gali būti naudingas uodas?
•  „Fantastinė istorija„. Iškirpkite mažyliui (o geriau tegul jis pats tą padaro) įvairių gyvūnų arba augalų spalvotus paveiksliukus (iš žurnalų ir senų knygų). Kiekvieno gyvūno paveiksliuką  reikia perkirpti į kelias dalis. Sumaišykite. Štai ir paruoštas žaidimas „kirpti paveiksliukai”. Tačiau pagrindinė užduotis tokia. Tam reikės popieriaus lapo ir klijų. Žaidimas yra tas, kad reikia iš paveiksliukų dalių suklijuoti nematytą, bet simpatišką būtybę, sugalvoti jam vardą ir istoriją.

[av_gallery ids=’1501,1502,1503′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’no scaling’ columns=’3′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]

Daugiau informacijos apie Žaidimai vaikų vaizduotei lavinti galite sužinoti facebook grupėje.

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį

Prisijunkite prie mūsų adresų sąrašo, kad gautumėte naujausias ir naujienas iš mūsų komandos.

sėkmingai užsiprenumeravote!